Joustoluotto – 5 + 1 kysymystä

Joustoluotto – 5 + 1 kysymystä

Joustoluotto on laina, jota voit käyttää omaan tarpeesi mukaan. Joustoluottoa voit myös lyhentää joustavasti tai maksaa lainan kokonaan pois silloin, kun sinulle parhaiten sopii. Joustoluottoa tarjotaan useista paikoista ja luotonhakijan kannattaakin vertailla, mistä löytyy itselle paras vaihtoehto.

1. Mikä on joustoluotto?

Joustoluotto tunnetaan myös nimillä joustolimiitti ja joustolaina. Se on nimensä mukaisesti joustava luotto ilman vakuuksia, ja sitä on mahdollista nostaa joustavasti tilille oman tarpeen mukaan myönnettyyn luottorajaan asti. Koko luottomäärää ei ole pakko nostaa yhdellä kertaa, vaan joustoluottoa voit siirtää omalle tilillesi silloin, kun sitä tarvitset.

Joustoluotto on hyvä vaihtoehto silloin, kun tulee jokin yllättävä meno, johon et ole osannut varautua, kuten vesivahinko kotona. Laina on niin kutsuttu jatkuva laina myönnettyyn rajaan saakka: voit siis nostaa lainaa ja maksaa sitä pois omien tarpeidesi mukaan. Joustoluotossa et tarvitse vakuuksia: vakuudeton laina tarkoittaakin sitä, että lainan vakuudeksi ei tarvita henkilötakausta tai omaisuutta.

Joustoluottoa lyhennetään kuukausittain tai lainan voi maksaa myös etukäteen, jolloin kustannukset jäävät pienemmiksi. Korot ja kulut pitää yleensä maksaa kuukausittain, vaikka olisi sovittuna, että ei varsinaisesti lyhentäisikään lainaa jonain kuukautena. Joustoluottoa voit hakea sinulle sopivan määrän. Korko pysyy samana koko luottoajan. Luoton kustannukset koostuvat lainan koroista ja luotonhoitomaksuista.

2. Miten joustoluotto eroaa luottokortista tai kulutusluotosta?

Luottokorttihakemuksen käsittelyssä saattaa kulua päiviä ja joudut myös odottamaan, että saat kortin käyttöösi. Kulutusluotto on kertalaina, kun taas joustoluottoa voi nostaa joustavasti tilille useassa erässä oman elämäntilanteen ja rahan tarpeen mukaan. Joustoluotto toimii periaatteessa samalla tavalla kuin luottokortti, mutta sen käsittelyprosessi on huomattavasti nopeampi.

Joustoluotossa on lainantarjoajasta riippuen mahdollista valita, kuinka suuren lyhennyksen tekee milloinkin vai maksaako pelkästään lainan korot ja kulut joinakin kuukausina. Kaikilla luotontarjoajilla on yleensä mahdollisuus hyödyntää vähintään yksi maksuvapaa kuukausi vuodessa. Joustoluoton voi maksaa myös kokonaan pois silloin, kun haluaa.

Joustoluotto eroaa luottokortista myös siinä, että siirrät luotolta rahaa omalle tilillesi silloin, kun tarvitset. Siirtoon tarvitset vain laitteen, jolla pääset tekemään noston tilillesi; nosto onnistuu siis esimerkiksi älypuhelimella tai tabletilla. Useimmiten joustoluoton määrä on myös suurempi kuin luottokortin luottoraja.

Kulutusluottoa haettaessa voi lainantarjoaja vaatia rahoille vastineeksi panttia, kuten omistusosuutta asunnosta. Kulutusluottoja on myös vakuudettomina, jolloin panttia ei tarvita. Kulutusluotto maksetaan aina ennakkoon sovitun maksusuunnitelman mukaisesti kuukausittain.

3. Kuka voi hakea joustoluottoa?

Luottoa voidaan yleisesti myöntää henkilölle, joka on vähintään 18-vuotias ja jolla on säännölliset palkka- tai eläketulot, ja joka on hoitanut raha-asiansa hyvin. Ikäraja vaihtelee hieman lainantarjoajasta riippuen.

Joustoluottoa ei myönnetä, jos hakijalla on maksuhäiriömerkintä. Hakijalla tulee myös olla vakituinen asuinpaikka Suomessa. Joissakin pankeissa vaaditaan myös, että hakija on asunut tietyn ajan Suomessa. Luottotiedot tarkistetaan hakemuksen yhteydessä automaattisesti. Lainantarjoajasta riippuen hakijan pitää todistaa tulonsa oikeiksi liitteiden, kuten palkkatositteen tai veropäätöksen avulla.

4. Mistä joustoluottoa voi hakea?

Hakeminen tapahtuu verkossa. Luottoja tarjotaan monissa eri paikoissa vaihtelevin ehdoin, joten kannattaa ehdottomasti tehdä vertailua eri lainantarjoajien välillä. Monet palvelut tekevät vertailun puolestasi, joten sinun ei tarvitse käyttää aikaasi monen eri hakemuksen täyttämiseen: voit yhdellä hakemuksella saada useamman tarjouksen, joista voit valita itsellesi sopivimman.

Lainaa haettaessa kannattaa myös tarkistaa seuraavat asiat:

  • Luottorajan suuruus
  • Kuukausittaisen lyhennyksen määrä
  • Todellinen vuosikorko
  • Lyhennysvapaiden kuukausien mahdollisuus
  • Muut mahdolliset maksut
  • Mahdollisuus korottaa luoton määrää

Joustoluottohakemuksen voit tehdä milloin tahansa eikä sinulta kysytä, mihin aiot rahan käyttää.

5. Miten löytää edullisin joustoluotto?

Lainavertailupalvelut tarjoavat helpon vaihtoehdon lainatarjousten vertailuun ja vertailupalveluita on useita. Joustoluotto kannattaa kilpailuttaa aina luotettavassa lainanvertailupalvelussa ja kannattaa suosia niitä palveluita, jotka laskevat lainan kulut todellisen vuosikoron mukaan. Palvelun kautta saat maksuttomasti ja nopeasti useita henkilökohtaisia lainatarjouksia. Usein vertailupalvelu näyttää sinulle edullisimman vaihtoehdon ensimmäisenä ja saatuasi lainatarjouksen voit tehdä vielä vertailua palveluntarjoajan ehdotusten lisäksi.

Joustoluottoon liittyy yleensä maksu, joka kulkee nimellä luotonhoitomaksu tai tilinhoitomaksu- Se veloitetaan kuukausittain samalla, kun maksat korkoja ja mahdollista lyhennystä. Tilinhoitomaksu vaihtelee aina lainantarjoajan mukaan, joten kannattaa huomioida myös tämä, kun tekee vertailua eri lainantarjoajien välillä.

Lainatarjoukset ovat aina henkilökohtaisia ja siksi vertailua kannattaa tehdä useiden pankkien välillä. Kannattaa myös muistaa, että korkoa maksetaan vain siitä summasta, joka on otettu käyttöön – ei koko joustoluoton summasta. Jos sinulle on siis myönnetty 1000 euron joustoluotto, mutta olet nostanut siitä vain 200 euroa omalle tilillesi, maksat korkoa vain 200 euron osuudesta.

Joustoluotossa kannattaa muistaa myös se, että mitä nopeammin maksat sen pois, sitä vähemmän maksat hoitokuluja ja korkoja – nopea takaisinmaksu onkin keino pitää laina edullisena, vaikka joistakin paikoista on mahdollista saada lainaa pitkiksikin ajoiksi ilman, että sinun tarvitsee lyhentää lainaa. Useimmiten ennenaikainen takaisinmaksu ja ylimääräiset lyhennykset ovat maksuttomia, mutta tämä kannattaa tarkistaa lainantarjoajalta, ettei tule ikäviä yllätyksiä, jos maksatkin lainan kokonaan pois ennenaikaisesti.

+ 1 Miten nopeasti saan rahat tililleni?

Allekirjoitettuasi lainasopimuksen rahat siirretään tilillesi heti. Parhaimmassa tapauksessa saat rahat siis käyttöösi jopa saman päivän aikana, mutta siirrossa saattaa olla pankkikohtaisia eroja.

Suomen laki määrittelee, että ensimmäinen nosto voi tapahtua aamuseitsemän ja iltayhdentoista (07:00-23:00) välisenä aikana. Yöllä nostoja ei voi tehdä. Seuraavat nostot voi tehdä mihin kellonaikaan tahansa.

Lainaa nostettaessa kannattaa muistaa, että lainaa ei kannata nostaa, jos sitä ei pysty maksamaan takaisin. Mikäli siis maksukykysi ei riitä, älä nosta lainaa. Laina ei sovi myöskään pelaamiseen tai toisen lainan maksamiseen.

¿Quieres tu primer préstamo ya?

Consigue tus primeros 300€ sin intereses ni comisiones, y devuélvelos en 30 días

Solicita tu crédito ahora

Hyvä Vivusjouston asiakas!

4finance Oy ei tarjoa enää lainapalveluita Suomessa.

Huomioithan myös, että asiakaspalvelumme on sulkeutunut, emmekä pysty vastaamaan sähköpostitse lähetettyihin kysymyksiin.

Lainan hakeminen:

Uusi laina: Voit hakea lainaa yhteistyökumppanimme Sortterin palvelussa, johon pääset suoraan alla olevasta linkistä

Siirry Sortterille